Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Денис Димитров за успеха му на световното първенство по таекуондо за кадети. На шампионата в Ташкент (Узбекистан) талантът завоюва сребро в категория до 53 килограма.

По пътя към медала Димитров записа три победи и загуби единствено от руснака Рамазан Рамазанов във финала. Сребърното отличие от световното първенство, както и петте златни медала, които Денис Димитров спечели тази година от турнири G-Class, изкачиха българина до най-високото място в световната ранглиста по таекуондо.

Министърът благодари на Денис за това, че успешно защитава честта на България на големи спортни форуми и му пожела още по-големи успехи в по-високите възрасти.

Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев изказа своята благодарност към министър Кралев за подкрепата, която оказва на таекуондото.

Почетен плакет от Кралев получи и треньорът Ангел Кирчев.

На Денис Димитров му предстои участие в балканското първенство в Самоков от 13 до 15 септември и на европейското първенство за кадети през октомври.