Клубът на Благой Иванов-Багата по ММА ще е един от тези, които ще тренират в ремонтирана­та зала на столичния стадион „Локомотив". В нея ще може да се провеждат и битки в този спорт.
 
Багата, който миналия февруари бе намушкан с нож и имаше опасност за живота му, а после учас­тва в телевизионно риалити, има клуб по ММА, водещ се към Локомотив (София).
 
Той ще бъде един от главните ползватели на търпящото сериозен ре­монт съоръжение в „На­дежда" заедно с тези по
самбо и джудо.
 
През юли миналата го­дина дългогодишният председател на спортно­то дружество „Локомо­тив" Владимир Аврионов
бе сменен от Даме Стой­ков и тогава там започна­ха подобрения, след като редица помещения се из­ползваха не по предназ­начение.
 
Главното е ремонтът на залата, която бе в до­ста лошо състояние.
 
„Сменена е вече дограма­та. Слагаме нови седалки. Оправя се отоплението, като се монтира ново пар­но, както и покривът. Имаме още месец, за да приключим всичко в срок. Първото състеза­ние в залата ще бъде ре­публиканското по самбо на 17 февруари. Дотогава трябва да сме готови", сподели Стойков.
 
Седалките в залата са 500, a c правостоящи ней­ният капацитет се увели­чава.
 
През този уикенд на стадион „Локомотив" ще се проведат две състеза­ния. Във волейболната зала ще се състои международен турнир за девой­ки. В баскетболната пък ще има такъв по бокс.
 
Все още се чака разви­тие около големия ре­монт на „Локомотив", който ще позволи на фут­болния клуб да се върне на него.