Българският ММА боец Явор Лазаров ще се бие срещу Неманя Милакович в благотворителният спектакъл "Fight 4 Life III", койтосе организира в подкрепа на младата майка Милена Янева, която има рак на кожата. Жената е готова на всичко, за да живее и отгледа 5-годишния си син. Тя трябва да се подложи на таргентно лечение, което става с прием на точно определено лекарство по точно определена схема. Въпросното лекарство се предлага само от една фирма в България и лечението с него за месец е 20 000 лв, която сума е непосилна за младата жена. Лекарството не се поема от НЗОК към момента и не се знае кога и дали въобще някога ще се поеме. За начало на терапията изискват сумата за 3 месеца, понеже е безсмислено да се прилага, ако не може да направи поне три курса.

"Ще се бия и ще дам всичко от себе си, за да може тази жена да доживее дълбоки старини и да отгледа внуци и правнуци. Хайде сега всички да се замислят за какво го живеем този живот?! Кои сме ние и към какво се стремим?

Някои хора изживяват целия си живот без да си мръднат и малкото пръстче, за хора които имат крещяща нужда от едни 60 хил. и защо така? Отговорът е прост - от страх,алчност и мързел ако щете.

Дайте възможност на една майка да продължи да живее! Бъдете спасителите на едно пълноценно детство! Жертвайте една две кутии цигари и превърнете сълзите в усмивка и отчаянието в надежда.

Аз ще отделя каквото мога като средства и ще вляза в нелека битка, защото вярвам, че от мен зависи! Не от държавата, не от някой богат човек, а от мен самият. Всеки трябва да повярва, че от него зависи”, сподели Лазаров.