Младият талантлив боксьор Мохамед Али, който победи българина Даниел Асенов - Тайсъна, на полуфинала на квалификационния турнир в Самсун, ще представя Великобритания на олимпиадата в Рио де Жанейро това лято. 20-годишният британец, който има същото име като най-голямата легенда в бокса Мохамед Али, но не и три световни титли в тежка категория при професионалистите, ще се боксира в категория до 52 кг, след като си спечели квота, побеждавайки в своята категория на квалификационния турнир в Самсун. Според правилника първите трима боксьори от всяка категория на турнира в Самсун печелят квоти за участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

През 2010 година британецът печели бронзов медал на младежките олимпийски игри, а година по-късно взима сребро на младежкото европейско първенство.

„Когато хората по-рано се учудваха на моето име, си мислех, че отново се започва с шегите. Свикнах с това и сега искам да покажа, че за мен е чест да нося името на Мохамед Али. Ако някой ден бъда поне наполовина толкова добър, колкото той, би било велико”, споделя британецът пред Yorkshire Post. Той е роден през 1996 година, когато легендарният Мохамед Али запали олимпийски огън на олимпиадата в Атланта.