За трета поредна година спортен клуб Никон ще бъде организатор на най-мащабния карате турнир в България "3th International Nikon open Karate Tournament", съобщава viasport.bg.

„Съвместно с Българска национална федерация карате, нашият клуб ще приветства над 500 каратеки от поне 10 държави във всички възрастови групи. За 3 години успяхме да популяризираме турнира в цяла Европа и неслучайно в тазгодишната надпревара очакваме немалък брой европейски и световни шампиони.

Състезанието се явява и подготовка за Първите европейски олимпийски игри през месец юни в Баку, Азербайджан, както и една от последните контроли за малките каратеки, на които предстои Балканско първенство в Херцег Нови, Черна гора в края на месеца“, коментираха организаторите от "Никон".

"Nikon Open 2015" ще се проведе на 16 май, събота, в Арена Горна Малина. Началото е в 10:30 ч., а официалното откриване е предвидено за 15:00 ч.

Официални гости на събитието ще са президентът на Балканската и родна карате федерации Алексей Петров, посланикът на Република Япония Такаши Коидзуми, кметът на Горна Малина инж. Емил Найденов.

Очаква се и представител от Министерство на младежта и спорта, както и от БОК, допълниха организаторите.