Без нито един мач в тежка категория на професионалния бокс през кариерата си, Олександър Усик не само иска да се бие вече за световна титла, но и да предреди всички задължителни претенденти в различните федерации.

Според мениджъра на Антъни Джошуа Еди Хърн, Усик и екипът му започнали да лобират здраво за мач с победителя от реванша между британеца и Анди Руис. Британецът и американецът с американски корени ще се бият на 7 декември в Саудитска Арабия, след като на 1 юни Руис победи Джошуа.

По график победителят в реванша ще трябва да излезе срещу задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев до 31 май 2020 г. Усик, който качи категорията, се надява да се пререди като претендент на WBO. И това има огромна вероятност да е първият му двубой в тежка категория, след като дебютът му в нея срещу Карлос Такам пропадна заради контузия в бицепса.

"Победителят от мача между Джошуа и Руис ще трябва да избира кой да е следващият му съперник. И тук ще имаме проблем, защото и Пулев, и Усик ще кажат - задължен си да се биеш първо с мен. Доколкото знам, Усик наистина иска да се бие за титлата. Мачът му с Такам пропадна, но той е готов, доколкото разбирам", заяви Еди Хърн.

"Нашият човек е първи на опашката за защита на титлата от страна на Джошуа или Руис. Разбрали сме се с организаторите на двубоя между двамата, че нашият претендент ще се бие за световната титла в определените срокове", сподели говорител на IBF пред "Sky Sport"s.