Радослав Росенов започна с категорична победа атаката на втората си титла от европейското първенство за мъже до 22 години. Талантът ни, който има общо 5 златни медала от шампионати на Стария континент, не остави шанс на Лука Вельович (Босна и Херцеговина). Българинът ликува с категоричното 5:0 съдийски гласа в категория до 60 килограма на ринга в Будва (Черна гора).

Росенов отлично диктуваше темпото и засипа с множество серии съперника си. Националът ни не остави никакви шансове на Вельович и се забавляваше в хода на срещата. Победата изпрати Росенов на 1/4-финалите, където ще боксира със сърбина Стефан Чамович. Мачът е на 16 ноември.

По-рано днес Красимир Джуров (63.5 кг) допусна обрат срещу Стелиос Кирсанидис (Гърция). Националът ни започна добре срещата и взе първия рунд, но след това изостана в съдийските карти и загуби с 2:3. Поражение регистрира и Николай Дишков (80 кг). Дебютантът също започна добре мача с Ноа Хаджит (Белгия), но след като имаше предимство в първия рунд отстъпи инициативата и съперникът му се поздрави с успех след 5:0 гласа.

Вечерта ще бъде закрита от Уилиам Чолов (75 кг). В 12-ия двубой от програмата, около 21:15 часа, четирикратният ни европейски шампион ще срещне словенеца Гал Сепич.