ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Боксьорът Петър Белберов използва профила си във „Фейсбук“, за да обвини селекционера на националния отбор Жоел Арате в автокрация и покровителство над състезаващия се за България Йордан Морехон.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Натурализираният кубинец представлява страната на всички международни състезания, но по никакъв начин не е доказал, че е най-добрият кандидат у нас в категория над 92 кг. Белберов твърди, че Морехон не се явява на националните шампионати, а мястото му националния отбор се гарантира от селекционера Арате.

ПУБЛИКАЦИЯТА НА БЕЛБЕРОВ ВЪВ „ФЕЙСБУК“
Завърши и това държавно първенство по бокс - последното за тази година. На него за пореден път успях да завоювам първото място. Но горчивината от успеха остана, тъй като наемникът-национал Йордан Морехон за пореден път не се яви на състезанието.
Равносметката - за цялата 2023 година, кубинецът не е спечелил нито едно държавно първенство, но за сметка на това съумява някак магически да се яви на всички международни турнири, квалификации, европейски и т.н.
Покровителството на треньора на мъжкият национален отбор - Жоел Арате над титуляра в тежката категория - Йордан Морехон е като драматична сцена от филма “Кинг Ричард”. Единият не допуска другият до държавните състезания, да не вземе да загуби, другият не се и пъне, защото мястото му е гарантирано. Без преборвания, без конкуренция, без битки, така просто, по партийна линия. Чиста форма на автокрация в спорта.
В крайна сметка, защо хабим парите на данъкоплатците да организираме първенства, когато няма никакво значение, кой побеждава? Значение има чужденци да налагат други чужденци в БЪЛГАРСКИЯ национален отбор. Толкова е просто.
Винаги съм вярвал и продължавам да вярвам, че боксът е и трябва да бъде съревнование, победителят от което се излъчва между въжетата, не извън тях!