Еми-Мари Тодорова се класира на финала на европейското първенство по бокс за момичета и девойки в италианския град Асизи. Талантливата българка извоюва блестяща победа на полуфинала срещу представителката на руската школа Валерия Лишченко в категорията на най-леките при момичетата.

И тримата съдии бяха единодушни и отчетоха преимуществото на крехката ни представителка – 30:27, 30:27 и 29:28. На финала я чака също трудно изпитание – боксьорката на домакините Мадалена Барета, която бе много убедителна – 3:0 срещу коравата ирландка Шона Блейни.

Другата ни полуфиналистка Мария Павлова загуби от туркинята Сенай Демирджиоглу с 0:3 (24:30, 23:30, 26:30), но и бронзовия медал е голямо постижение, както за нея, така и за личния й треньор в БК Арда – Кърджали, големият ентусиаст Стоян Узунов.

Очаквано най-много финалистки в тази възрастова група има Русия – 7. Полякините имат 5, а туркините – 4. Домакините от Италия класираха 3 свои състезателки за финалните битки. Списъкът се допълва и от Англия и Румъния по 2, а по една представителка имат България, Украйна и Ирландия.