Състезателката на карате клуб Никон Александра Стублева направи страхотно представяне на световната купа по карате в Лашко (Словения). Тя победи световни медалистки и шампионки. Големият турнир се проведе на 12-и и 13 март.

В първи кръг Алекс се изправи срещу представителката на Русия Инга Шерозия и я срази по категоричен начин с 3:0. Във втори кръг нашето момиче победи Елена Куиричи, като по този начин й го върна за загубата на Европейското първенство в Баку.

В трети кръг Стублева победи сръбкиня, която бе победена преди месец от Алекс и в спор за бронза на Европейското първенство в Лимасол (Кипър). На полуфинала българката се изправи срещу австрийката Алисия Бухингер, която е също европейска и световна шампионка.

Загуба с 0:1 три секунди преди края обаче спряха страхотния й поход към финала. Стара травма в коляното пък попречи на българката в мача за бронза срещу силна украинка и допусна загуба с 0:1 след спорно съдийство. На Алекс й предстои европейско първенство в Монпелие в категория до 68 килограма в което тя е изявена фаворитка.