Световната ни шампионка по бокс от 2014 година и една от двете ни големи надежди за олимпийска квота за Рио де Жанейро Станимира Петрова трябваше да посети болница в Пловдив, за да мине преглед и изследвания заради болезнена травма в кръста, съобщава "Меридиан Мач". Прищипан е нерв на гръбнака, като травмата се е получила още на втория мач на Станимира от турнира "Тотана" в Испания миналата седмица.

 Там тя остана на второ място, падайки на финала в кат. 51 кг с 1:2 съдийски гласа (39:37, 36:40, 36:40) от голямата си конкурентка у нас Стойка Петрова. Именно травмата в кръста е оказала влияние на играта на Станимира във финала и тя не е била на 100% в кондиция, за да се справи с много силна боксьорка, каквато е Стойка.

Именно двете ще си оспорват мястото в категорията за олимпийската европейска квалификация в Самсун от 9 до 17 април. Решителният двубой между тях, на който ще се реши коя да отиде в Самсун, ще е на 27 март.

Станимира се надява изследванията да покажат, че травмата й не е толкова сериозна и тя ще трябва да почива само няколко дни, за да се възстанови и да поднови тренировки.