През изминалия уикенд в Тирана се проведе Европейското клубно първенство по таекуондо. Отново българските състезатели показаха, че вече са част от голямото таекуондо семейство и всички трябва да се съобразяват с тях. Два сребърни и три бронзови отличия успяха да спечелят нашите таекуондисти. 

Поставеният под номер едно в основната схема Кристиян Петров от ТК Феникс изгра изключително силни срещи, но малко не му достигна на финала да грабне златото. Въпреки това той се нареди в топ 10 в света и това му дава квота за Европейското, и участие на Гран при турнир. Представителят на ТК Гладиатор Йордан Ангелов спечели сребърен медал в кат. 57 кг при кадетите. По пътя към финала Данчо срещна много класни играчи, а решителната битка се реши в три рунда.

Платон Лорер и Ивайло Петров от ТК Нерон, както и Мартин Симеонов от ТК Турбо показаха отлични игри, но в крайна сметка спечелиха бронзови отличия. Останалите български участници се представиха на ниво, но за съжаление не успяха да стигнат до срещи за медали.

Малко повече от 40 дни остават до историческото първо участие на България на Олимпийски игри. Световната звезда Кимия Ализаде ще бъде представителка за България в Париж. Нейната подготовка върви по програмата, която е изготвена от треньора Давид Фалахатгар. Мартина Атанасова и Християн Георгиев изкараха седемдневни лагери при нея в Лондон, където провеждаха съвместни тренировки.