Богдан Шумаров ще се изправи в бой за професионалната европейска титла в К1 в кат. до 71,8 кг на галавечерта Ultimate Pro Fight VII по кикбокс в Двореца на културата и спорта във Варна. Негов противник ще е опитният португалец Жил Силва. Организатор на надпреварата е Българската конфедерация по кикбокс и муайтай в съдействие с най-голямата световна организация по кикбокс WAKO. За подготовката и провеждането на мачовете пък се грижи световният шампион за професионалисти Владимир Вълев – Питбула.

Битките от галата започват от 19,30 ч. на 10 март в зала „Конгресна“. Като подгряващи са предвидени два юношески мача от 3 рунда по 2 минути. Следват пет трирундови по 3 минути, в които ще играят Бранко Бабачев – Едуард Алексанян (до 77 кг), Атанас Божилов – Жулиян Желев (77), Адриан Димитров – Христо Йорданов (+91), Драгомир Иванов – Кирил Иванов (77) и Никос Цоцос (Гър) – Александър Петров.

Боят между европейският шампион за аматьори Шумаров и Силва в 5 рунда по 3 минути е за вакантната титла на WAKO. В боевете по правилата на К1 са разрешени ударите лоукик (по цялата дължина на краката), единични удари с коляно, подсечки, но не се позволяват удрянето с лакти и ключовете.