През уикенда в зала "Универсиада" за 11-та поредна година ще се проведе Националният фестивал по бойни спортове. Главен организатор на мащабното мероприятие е Спортна асоциация на МВР, а съорганизатори са Централен полицейски Таекуон-До клуб, Централен полицейски Карате и Джу Джицу клуб с любезната подкрепа на Българска Асоциация по Tаекуон-До. Фестивалът отбелязва 20-годишния юбилей от създаването на Централен полицейски Таекуон-До клуб, който с течение на годините, в лицето на председателя г-н Венцислав Игнатов, се е доказал като утвърден и надежден организатор на едни от най-значимите и мащабни спортни събития, радващи се на изключително позитивен отзвук от широката общественост.

В 11-годишната история на Фестивала се помнят атрактивни и оспорвани състезания по таекуон-До ITF, таекуондо WTF, карате, джу Джицу, полицейска лична защита и сумо. В тазгодишната двудневна спортна надпревара в изпълнената със зрители зала "Универсиада" ще се състоят състезания по таекуон-До ITF, карате, джу Джицу, полицейска лична защита, като дебют на престижния фестивал ще направи и кендо, като се очаква да се съревновават над 500 състезатели от България и специално поканени клубове и организации извън страната.

На официалното откриване на 2 ноември (събота) от 11,00 часа са поканени ръководствата на Министерство на вътрешните работи, Министерство на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, както и на Столична община. Организаторите най-учтиво канят всички привърженици на бойните спортове да наблюдават атрактивните схватки през двата дни на фестивала. Вход свободен./БЛИЦ