Националите в борбата записаха убедителни победи до финалите на държавния шампионат, който продължава на зимната пързалка "Славия". При класиците стартираха 156 състезатели от 23 клуба, а при жените в първите категории на тепиха излязоха 19 състезателки.

В един от интригуващите финали до 60 кг по-късно днес ще се срещнат европейският шампион Иво Ангелов и Александър Костадинов, трети от Евро 2012 от по-долната категория. Преди това Ангелов записа три победи, а Костадинов на полуфиналите се справи Радослав Василев - 4:1.

Категорията качи и бронзовият олимпийски медалист Явор Янакиев, който прид 84-килограмовите, ще спори с Христо Маринов, № 1 в света и на континента. На полуфиналите Маринов тушира Боян Загоров, а Янакиев се справи с Николай Байряков - 8:1.
На тепиха за шампионата се върна и Калоян Динчев (96 кг), който за титлата ще има за съперник Пламен Ташев.

При 66-килограмовите Пламен Петров се справи на полуфиналите с чакащия български паспорт Константин Стас - 7:0, и за титлата ще излезе срещу Милен Димитров.

При най-леките до 55 кг Николай Вичев ще си оспорва златото със Стефан Григоров., а в кат. до 120 кг финалисти са Иван Иванов и Милослав Методиев. В кат. до 74 кг Илиян Георгиев ще излезе срещу Марио Доцин за титлата.

Специално за церемонията дойдоха олимпийският и трикратен европейски шампион Исмаил Абилов, както и Ефраим Камберов, двукратен европейски първенец. И двамата живеят от години в Турция. Състезатели на "Славия" са били още Валентин Йорданов, Иван Цонов, Братан Ценов, Стоян Добрев и др. Шампионатът на "Славия" е по новите правила, като частите вече са две по три минути и точките се събират. Повечето срещи бяха спечелени с технически туш (7 точки разлика).