Боксовият мач между българина Иван Николов-Вакича и британския музикант и популярен влогър KSI беше отменен само 24 часа след неговото анонсиране. Битката трябваше да се състои на 27 август, а същата вечер влогърът трябваше да се изправи и срещу рапъра Swarmz. Първоначално KSI трябваше да се изправи срещу Алекс Уасаби, но американецът се отказа от мача заради сътресение.

Причината за това са твърденията, че родният спортист е нацист. Тези изводи са направени заради татуировки на Николов, на които пише „White power” (Бяла сила), „blood and honour“ (кръв и чест – името на скинхед група, създадена в Англия през 80-те години). Сред проблемните символи е и келтски кръст, изрисуван на лявата ръка на българина.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първият проблем с татуировките на Иван Николов се появи преди мача му с Даниел Бленда дос Сантос през април. Тогава Дос Сантос спечели с нокаут в първи рунд и обяви: „Когато видях татуировките му, някои от които са с расистко съдържание, исках да го нараня. Не съм разочарован, че имахме кратък бой“.

"Нямам криминално досие или проблем с полицията, свързани с расизъм - написа в специално обръщение Вакича. - Сега разбирам как татуировката може да бъде интерпретирана грешно, но се дистанцирам от всички останали значения с изключение на това, че представлява моята сила като състезател", коментира разовановият Николов пред „Спортната джунгла“ и обясни, че надписът „White Power“ е символ на неговите вярвания с силата и мощта на спортиста.