Най-богатият спортист в света Флойд Мейуедър обяви, че приключва с бокса завинаги. 42-годишният легендарен американски боксьор окачва ръкавиците с баланс от 50 победи в 50 мача на професионалния ринг. Това е трето отказване за Мейуедър след тези през 2007 и 2015 година. След това той се връщаше на ринга, за да прибере най-солидните финансови премии в историята на бокса.

"Моето здраве е моето богатство. Боксът е много, много брутален спорт. През последните няколко години много бойци починаха на ринга. Човек трябва да знае кога да спре. Аз имах чудесна кариера", каза Мейуедър, който има загуба на ринга, но при аматьорите на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година от българина Серафим Тодоров.

"Аз все още пътувам по света и представям бокса по изложения. На едно изложение печеля между 10 и 30 милиона долара. Това е повече, отколкото взимат повечето боксьори, за да се бият“, добави американецът. Той се е фокусиран върху собствения си бранд "Мейуедър + Фитнес", а в бъдеще би могъл да развие собствена марка и в ММА боевете.