Най-богатият спортист в света и легендарен боксьор Флойд Мейуедър ще плати за погребението на Джордж Флойд. Това разкри Ленърд Елърб, изпълнителен директор на Мейуедър Промоушънс, за ESPN.

43-годишният американец, който се отказа през 2017 след успех на ММА боеца Конър Макгрегър, ще покрие всички разходи по погребението на тъмнокожия си сънародник, който бе убит от полицай в Минеаполис миналата седмица, а трагедията предизвика широк отзвук по целия свят, включително вълна от протести и безредици.

Редица спортисти изразиха подкрепата си за тъмнокожите и призоваха за справедливост след поредната проява на расизъм на територията на САЩ. Полицейският служител, отговорен за смъртта на Флойд – Дерек Човин, бе обвинен в трета степен убийство и втора степен непредумишлено убийство.

„Вероятно ще ми се ядоса, за това, че го казвам, но, да – Мейуедър със сигурност ще плати за погребението. Той прави подобни жестове в последните 20 години“, каза Елърб пред ESPN.

В четвъртък ще бъде отслужена панихида за Флойд в Минеаполис, последвана от възпоменание в родното място на 46-годишния американец – Северна Каролина, в края на седмицата. Погребението ще бъде на 9 юни в Хюстън, Тексас.