Кубрат Пулев ще мери сили не с бразилеца Витор Белфорт, а с американеца Франк Мир в предстоящата на 27 ноември в Арлингтън, Тексас, специална галавечер. На нея боксьори ще се изправят срещу професионалисти в смесените бойни изкуства (ММА).  

Съобщението дойде от организаторите на събитието, които изненадаха неприятно Пулев. Българинът до този момент знаеше, че ще се бие с Белфорт, но сега трябва да се насочи към битка с друг съперник. 

Мачът на Кобрата и ММА боеца Франк Мир е главен за вечерта и ще се проведе по нови правила, които не са изцяло бокс или ММА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Не е ясна все още причината за промяната на съперника на Пулев. Кобрата продължава да се подготвя в България за първия подобен мач в кариерата си. Както вече стана ясно, той прие да се бие във въпросната гала срещу тлъст хонорар.   

42-годишният Франк Мир също като Белфорт има впечатляваща биография в бойните спортове. Той е двукратен шампион на най-авторитетната верига UFC в тежка категория. По-рано тази година Мир направи дебют и в бокса, като загуби по точки от Стив Кънингам през април. Той държи рекорда за най-много победи преди финалния гонг в тежка категория в UFC - 13.

За последно Пулев (28 победи, 2 загуби) са качи на професионалния боксов ринг на 12 декември 2020 г., когато загуби мача си за титлите на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) срещу Антъни Джошуа.

Мачът между Пулев и Франк Мир ще се проведе на триъгълен ринг. Ще бъдат разрешени всички удари от бокса и част от ударите в ММА. Забранени са ритниците, лактите, боят на земя и хватки за предаване.

Както вече стана ясно, участие в галата ще вземе и една от най-популярните музикални групи в света "Металика". Билетите за събитието струват между 50 и 300 долара.