Американският боец Нейт Йошимура направи нещо нетипично за всички спортисти от бойните спортове. Той благодари на съдията Франк Триг за това, че навреме е прекратил мача му с Час Дънхур по време на турнира Bellator 236, който се проведе на 21 декември в Хонолулу (Хавай).

Обикновено бойците недоволстват, че реферите прекратяват преждевременно мачовете им, тъй като считат, че имат шанс да спечелят битката.

„Хей, Франк, ти беше съдия на последния ми мач, който проведе през уикенда. Искам да ти благодаря, че си толкова добър рефер и спря мача. Нямах представа колко е тежко положението ми след нокаута, докато не го видях на запис. Ти спаси мозъка ми от много големи увреждания. Оценявам постъпката ти. Най-добри пожелания за празниците на цялото ти семейство. Надявам се да се срещнем отново. Бог да те благослови“, написа Йошимура в социалните мрежи.

Публикацията му беше споделена от Франк Триг. Съдията обяви, че това е най-голямата награда, която някога е получавал за работата си в бойните спортове.

ВИДЕО ОТ НОКАУТА НА НЕЙТ ЙОШИМУРА