Бившите световни шампиони по бокс в тежка категория Майк Тайсън и Ивендър Холифилд се споразумяха за нов мач помежду си на 29 май на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями. Този сблъсък се очаква да засенчи дори големия мач между двамата британци Антъни Джошуа и Тайсън Фюри за обединяване на всички световни титли.

От известно време се подготвяше трети мач между Динозавъра и Холифилд, които са съответно на 58 и 54 години. През 90-те години на ХХ век те проведоха два мача и Тайсън загуби и двата.

На 9 ноември 1996 г. Холифилд в позицията на аутсайдер нокаутира Майк Тайсън в мач за световната титла в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно през 1997 г. той дава реванш на Железния Майк и запазва шампионския си пояс. В този двубой Тайсън е дисквалифициран, след като отхапва част ухото на съперника си. Именно този мач между двамата заема пето място на най-добре платените боксови мачове в историята. Тогава двамата си разделят 145,7 милиона долара, а сега ще получат само по 25 милиона долара всеки.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Най-скъпите четири срещи в бокса са с участието на Флойд Мейуедър. Като рекордът се държи от двубоя му с Мани Пакиао през 2015 г. за 678 милиона паунда.

В професионалната си кариера Майк Тайсън има 58 мача, в които е записал 50 победи (44 с нокаут) и две загуби. Други две срещи официално не са признати за проведени. През ноември Динозавъра се завърна на ринга в битка с Рой Джоунс-младши, а съдиите определиха равен резултат.

В актива си Холифилд има 44 победи (29 с нокаут), десет загуби и две равенства. Има и една среща, която официално не е призната. Той беше част от професионалния бокс до 2011 г.