Христеа Нинова е първата ни медалистка от европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Младата ни надежда в категория до 50 килограма се класира за полуфиналите на шампионата в Плоещ, Румъния. Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и на Пейчо Багдатов, тя си осигури минимум бронзово отличие.

Нинова постигна категорична победа с 5:0 гласа над естонката Ксения Веселова. Националката ни се класира за полуфиналите, където в четвъртък ще се изправи срещу представителката на домакините Ребека Мюлер.

Днес за медал ще боксира и Александра Буюклиева. В категория до 54 килограма тя ще се изправи на четвъртфиналите срещу Габриела Венцъл (Хърватска).

Ангел Димитров (50 кг) пък ще се изправи срещу Александру Ченуса (Молдова) за място на полуфинал. Около 21:30 часа пък Роселин Бачевски (+80 кг) ще боксира с арменеца Рустам Намоян. При победи двамата ще си осигурят минимум бронзови отличия.

До четвъртфиналите достигнаха още Ангел Самуилов (48 кг) и Янко Илиев (52 кг). Техните мачове за отличия ще се проведат в четвъртък.