Братята Кличко бягат от Кубрат Пулев като дявол от тамян. Една от техните жертви – Еди Чембърс – Бързия, обаче се осмели да предизвика българския шампион в професионалния бокс.

Чембърс до момента има само три загуби в кариерата си, като една от тях е именно от Кличко. През 2010 година той се изправи срещу Владимир и бе нокаутиран в 12-ия рунд. След това слезе от ринга по здравословни причини, а при завръщането си загуби от поляка Томаш Адамек със съдийско решение.

Сега Чембърс е готов на всичко, за да съживи кариерата си, включително и на това да се пробва срещу Кобрата.

Както е известно, на този етап Пулев няма планирани боеве. Първоначално той трябваше да се изправи срещу Адамек, но полякът бе уличен в употреба на наркотици. След това бе обявено, че българският шампион ще се изправи срещу победителя от мача Тайсън Фюри – Стив Кънингам. И тук обаче се заговори, че ако Фюри спечели срещата, той ще предпочете британеца Тони Томсън, вместо Пулев за следващия си бой.

Така за Кобрата остава да чака промоутърите му от “Зауерланд Ивентс” да му намерят нов съперник.

През това време Чембърс публикува в Туитър следното послание:

“Ако Пулев ми изпрати договор и добра оферта, ще се бия с него!"

За момента обаче няма индикации, дали Кобрата и екипът му са готови да приемат на сериозно подобна покана.

30-годишният Чембърс има 36 победи на профиринга. Той носи прякора си Бързия, защото набляга на сериозно движение на ринга, вместо да търси размяна на удари със съперника.