Успехите, които постигат българските таекуондисти продължават с пълна сила. Медалът на Кимия Ализаде на oлимпийските игри в Париж вдъхнови родните ни състезатели, които вече отиват на състезания с една-единствена цел - спечелване на златото. Поредният исторически медал за България завоюва Станислав Митков в кат. до 63 кг. на световното първенство за младежи, което се провежда в  Чунчон, Южна Корея. В надпреварата участват рекорден брой държави - 129, и над 1700 състезатели.

Слави изигра шест битки, за да успех да грабне сребърния медал. Той започна своя път след категоричен успех с 2:0 (13:0, 12:0) срещу Али Канара от ОАЕ. Във втората си среща българинът се наложи с 2:1 победи над Бекет Болатулю от Казахстан. В третата битка Митков отново показа невероятна игра, която му донесе успех с 2:0 (13:2, 7:1) срещу японеца Изуми. На четвъртфинала Митков не даде абсолютно никакви шансове на представителя на Франция, грабвайки победата отново с 2:0 (5:0, 8:0). Така нашето момче отиде на полуфинал, където негов противник бе силният таекуондист от Азербайджан Васиф Саликов.

В петата си среща за деня Станислав показа истински дух за победа, която извоюва с 2:0 (8:0, 13:1). Така Митков се класира за историческия първи финал на световно първенство за младежи за България. Там негов съперник бе кореецът Юнг. Въпреки огромното желание за победа и себераздаване, Станислав в крайна сметка спечели първия сребърен медал за страната ни.

Другият наш представител в днешния ден бе Ерика Карабелева в кат. до 52 кг. Тя също стартира отлично своето представяне, побеждавайки с 2:0 (12:0, 13:6) Молад Шанид от Мароко. В следващия кръг Ерика се изправи срещу Ю Суан Янг от Тайпе, но и тук нямаше проблем, спечелвайки с 2:0 (9:0, 5:4). Така Карабелева се класира за четвъртфинала, където се изправи срещу Суде Узунчавдар от Турция. Въпреки отличната игра, в крайна сметка Ерика не може да отстрани своята противничка, но с играта си показа, че тя е една от бъдещите медалистки за България. Тя се класира на 5-то място в крайното класиране. Треньор и на двамата наши национали, които са сътезатели на ТК "Ахил" е Венцислав Соколов. Подготовката на Станислав и Ерика преди световното първенство бе водена от старши треньора на националния отбор Фарзад Золхадри.

След първия ден България е на трето място в генералното класирана, където водач е Иран, на второ място Корея, а на трето са България, Казахстан и Китай. Плътно до отбора още от първия ден в Корея е председателят на БФТ Слави Бинев, който е в Корея в качеството си на първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз и директор на кукион,  взе участие в редица важни срещи заедно с всички световни шефове на международната федерация.