Чаканият с голям интерес сблъсък между двамата бивши световни шампиони по бокс Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши, ще се проведе на 28 ноември, а не на 12 септември, както бе съобщено по-рано, твърди списание "Ring".

Според изданието срещата е отложена по искане на екипа на Тайсън, за да се увеличат приходите от двубоя. Неотдавна се е провела среща между двете страни и Джоунс е одобрил промяната.

Двубоят ще бъде демонстративен и в осем рунда, а мястото на провеждане е Карсън, щата Калифорния. Преди него ще бъде показан документален филм от 10 епизода за подготовката на спортистите за мача.

Легендата Майк Тайсън има в кариерата си 58 двубоя - 50 победи (44 от тях с нокаут), 6 поражения, а други два мача бяха обявени за невалидни. Последната среща на 54-годишния американец на ринга се състоя на 11 юни 2005 година, когато загуби от ирландеца Кевин Макбрайд. Тайсън е абсолютен световен шампион, световен шампион на версиите Световен боксов съвет (WBC), Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF).

Джоунс прекрати кариерата си през 2018 година. 51-годишният американец с руско гражданство е бивш абсолютен световен шампион и има 66 победи, 47 от тях с нокаут, както и 9 поражения на боксовия ринг.