Президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев взе участие в ежегодното общо събрание на World Taekwondo Europe в Барселона в качеството си на вицепрезидент на WTE.

Основна тема на срещата бяха континенталните таекуондо квалификации за престоящите олимпийски игри. Това бе и причината президентът на Световната таекуондо федерация д-р Чо и президентът на Африканския таекуондо съюз генерал Фоли също да присъстват на европейския форум. До 14 ноември трябва да стане ясно къде ще се проведат олимпийските и параолимпийските квалификации за Токио 2020. Датата на провеждане да бъде между 1 февруари и 30 април 2020 г.

Постъпи и предложение вицепрезидентите на WTE да заемат позиции и като председатели на комисии към централата. Това означава, че в ролята си на вицепрезидент на WTE Слави Бинев ще представя България и на още една ръководна позиция в световното таекуондо.

На срещата присъстваха и Анрей Георгиев, член на ОС на WTE и председател на БФТ от 2010 до 2015г., както и Иван Банчевски член на ОС на WTE, и почетен председател на БФТ.

Общото събрание на европейските такуондо лидери начерта стратегиите и стъпките за развитие и популяризиране на таекуондо на континентално и национално ниво, както и местата и датите на предстоящите първенства.

Други основни решения от дневният ред бе задължителното участие на състезания с G ранг при направена регистрация. Всеки регистриран и неявил се ще подлежи на санкции според новия правилник на WTE. Сключеният меморандум с European University Sports Association (EUSA) също се разисква от съвета на европейската федерация, като предстои включване на EUSA таекуондо състезанията в календара на WTE.