Украинската боксова машина Олександър Усик започна с победа в тежка категория. Бившият абсолютен шампион в полутежка отказа в седмия рунд американеца Чаз Уидърспун. Двубоят се проведе в Чикаго, a украинецът показа, че ненапразно е смятан за един от големите кандидати за световните титли в тежка категория.

Усик започна предпазливо и след първия рунд вече загатна за своите способности. Уидърспун главно се бранеше, а от началото на третия рунд украинецът започна изцяло да доминира. Усик нанасяше удари по главата и тялото на съперника си и вдигна темпото много. 

В пети рунд американецът вече едва успяваше да удържи канонадата на своя съперник. Удар след удар понасяше тялото на Уидърспун, но той някак успяваше да се задържи и срещата да не падне на земята. Силите му обаче видимо бяха на привършване. Шeстият и седмият рунд не предложиха нищо по-различно - Усик атакуваше, Уидърспун се опитваше да остане на краката си. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Американецът обаче понесе много тежки удари и видимо нямаше сили да продължи. Преди да започне осмия рунд той хвърли кърпата и се отказа. 

Балансът на Усик вече е 17 победи от 17 мача (13 с нокаут). 

"Бях нервен заради промяната на съперника, но се помолих на Бог за помощ. Разликата в килограмите (Уидърспун тежи 109,8 кг срещу 97,5 кг на Усик) се усети, но и преди съм изпадал в подобна ситуация. Тактиката ми беше да се боксирам, докато се появи шанс, който да използвам. Готов съм да се бия с Антъни Джошуа, Анди Руис, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър", коментира на ринга Усик.