Хасковските бойци спечелиха два медала от европейското първенство по Граплинг (Бразилско Джиу Джицу - без кимона), което се проведе изминалия уикенд в Рим.
 
Бронзово отличие завоюва Владимир Петров при мъжете в тежка категория (97,5+). След убедителна победа над представител от Германия, малко не му достигна да играе на финал, като загуби в оспорвана битка с 2 точки разлика от шампиона в категорията.
 
С бронзов медал се връща и Кристиян Иванов при юношите, категория (76,9 кг). Той даде всичко от себе си и се представи достойно, но опитът и късметът не му достигнаха за по-големи резултати. 

Другите двама представители Владимир Запрянов (61,5 кг) и Радослав Русев (97,5 кг) поради тежък жребий и изтощително сваляне на килограми не успяха да стигнат до отличие, но играха страхотно и се представиха на ниво. 

За хасковските състезатели това беше първа надпревара от толкова голямо ниво. Те са мотивирани и готови за по-големи постижения. Европейското първенство се проведе в Рим в рамките на четири дни и събра всички шампиони от държавите на Стария континент. Конкуренцията беше доста голяма.