Крайният срок за договарянето на място и ден за боксовото събитие на годината - мача за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между шампиона Антъни Джошуа и задължителния претендент Кубрат Пулев, изтича на 14 февруари. Но догадките не спират да валят!

След като за фаворит за арена на сблъсъка се посочваше стадионът на Тотнъм, промоутърът на британеца Еди Хърн, заяви, че има вероятност мачът да се проведе на "Емиратс" - мястото, на което футболният Арсенал провежда срещите си.

"Северен Лондон напира за мача. Предпочитаме Тотнъм, но преговаряме и с Арсенал. Свързаха се с нас, за да попитат какво е нужно да направят. Имам чувството, че ще се разберем с тях", заяви Хърн, цитиран от Boxingscene.com.

"Там преди не е имало мач, така че... защо не. "Емиратс" е хубав стадион, но вече е леко остарял. Доста интересно предложение", добави още той.

Двете страни все още не са постигнали официална договорка. Ако те не се разберат за условията, от IBF ще назначат дата за таен търг с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието. От федерацията ще разделят и печалбата между двамата, като 65% от нея ще отидат за британеца, а 35% от приходите - за Пулев.

Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.

Хърн заяви, че най-вероятно мачът ще бъде през юни 2020 г. Според английски медии, ако двамата боксьори се изправят един срещу друг на стадиона на Арсенал, двете възможни дати са 13 юни и 20 юни, тъй като преди това има концерти.

"Емиратс" има капацитет от малко над 60 хил. зрители за футболните мачове.