Владимир Кличко трябва да излезе срещу Кубрат Пулев още през тази година. Това написа американският сайт Bleacher Report, един от най-големите в световния бокс. Според изданието Кобрата е боксьорът, който най-много заслужава да се изправи срещу украинеца. До момента обаче двубоят се отлага, а от клуба на българина "Зауерланд" вече отправиха критика към световната федерация.

"Не знаем какъв е шансът му срещу Кличко, но поне мачът ще е интересен, защото Пулев може да стигне брадичката му", написа американският сайт. Въпросното издание постави българина на седмо място сред най-добрите боксьори във всички категории от Източна Европа. Първи е Кличко, а преди Кобрата са само световните шампиони в другите категории, като Генади Головкин, Сергей Ковальов и други.

Вече стана ясно, че Кубрат Пулев ще се бие в 8-рундов мач на галавечерта в Рощок (Германия) на 5 април. Срещата беше обявена в сайта boxrec. Все още не е ясно името на неговия съперник. Имаше голяма вероятност българинът да остане без противник, след като няколко варианта се промениха през последните седмици. Кобрата от доста време е в Германия, където провежда тренировъчен лагер. За последно софиянецът игра среща, която е насрочена само за 8 рунда през юли 2011-а. Той надви по точки Максим Педюра. Оттогава всички останали мачове на Пулев са в 12 рунда.