Авторитетното издание „Ню Йорк Таймс“ направи огромен материал за българския боксьор Серафим Тодоров. Повод за статията е предстоящия мач на Флойд Мейуедър-младши с Мани Макиао на 2 май в Лас Вегас.
 
Американският вестник посвещава материала си за Сарафа, тъй като той е последният човек, победил Мейуедър на ринга. Както и известно, българският боксьор надви американеца на полуфиналите на олимпийските игри в Атланта през 1996 г. След това Флойд Мейуедър-младши направи уникална кариера на професионалния ринг и има 47 победи в 47 мача.
 
„Той беше 19-годишен. Моят опит беше много по-голям. Аз биех всички руснаци, всички кубинци, някои американци, германци, олимпийските шампиони. Бях много умен боксьор. Бях много атрактивен. Аз бях артист на ринга“, признава Тодоров пред изданието.
 
Авторът на статията Сам Бордън прави паралел на настоящето на двамата съперници от полуфинала в Атланта. Докато Мейуедър се готви за бой, от който може да спечели над 180 милиона долара, то Серафим Тодоров живее с месечна пенсия от близо 800 лева.