Една от най-ексцентричните звезди на професионалния бокс – Фройд Мейуедър, стана жертва на грабеж. В имението му нахлули крадции отмъкнали вещи и пари на обща стойност около 120 хиляди британски паунда.

По времето, през което апашите върлували из дома му Флойд Мейуедър се намирал в Лос Анджелис. Там той организирал парти за рождения си ден, а сред поканените били неговите близки приятели Джъстин Бийбър и Марая Кери.

Независимо от факта, че къщата на боксьора се намира на територията на затровен и охраняван комплекс, за крадците не бил особен проблем да проникнат вътре. Причината – боксьорът просто оставил вратата отворена, съобщава вестник „Мирър“. Без много-много да ровят, бандитите отмъкнали няколко пачки с пари и скъп часовник.

Припомняме, че Флойд Мейуедър е американски боксьор в полусредната категория, който няма загуба в кариерата си на професоналист. Той неведнъж е признаван за най-добър боксьор на годината (2007, 2013 и 2015 г.). Тази година пък той беше обявен за Боксьор на столетието, като присъденото отличие ще му бъде връчено официално идната събота вечерта в Прага. Това ще стане по време на боксовата гала, в централния мач на която Том Шварц ще направи завръщането си след 9-месечна пауза срещу хърватина Ивица Бакурин в тежката категория.

На фона на бляскавата боксова кариера на Мейуедър рязко контрастират проблемите му с представителите на закона. На 1 юни 2012 г. боксьорът беше вкаран зад решетките, за да изтърпи 90-дневно наказание за това, че беше пребил бившата си приятелка Джоузи Харис пред очите на ужасените им деца. НА 3 август същата година той беше освободен предсрочно за добро поведение в затвора.