Реваншът между бившия световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа и настоящия носител на поясите Александър Усик ще се проведе на 20 август, а не както се очакваше на 23 юли, в страна от Близкия изток, обяви промоутърът на украинеца Александър Красюк.

През септември миналата година Усик детронира Джошуа с единодушна победа по точки, а реваншът между двамата се отложи с няколко месеца, след като в края на февруари украинецът се прибра в родината си, за да участва в отблъскването на руската военна инвазия. Впоследствие Усик получи разрешение от украинските власти да напусне страната и да започне подготовка за втория си мач с Джошуа.

През май промоутърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че най-вероятната дата за двубоя е 23 юли, но в крайна сметка мачът ще бъде месец по-късно. Красюк обаче потвърди думите на Хърн, че най-вероятната дестинация за сблъсъка е Близкия Изток.

Промоутърът на украинския боксьор допълни, че датата и мястото на мача ще бъдат официално обявени следващата седмица от организациите, за чиито пояси ще се борят двамата.