Следващият съперник на световния шампион по бокс в тежка категория на четири различни версии Антъни Джошуа ще бъде американецът Анди Руис Джуниър. Новината потвърди промоутърът на британеца Еди Хърн.

"Когато избирахме опонент, исках да бъде някой с огън в сърцето, някой, който силно иска да спечели и да стане световен шампион в тежка категория. Анди показа такова желание", коментира Еди Хърн съперника на Джошуа.

29-годишният американецс има 32 победи (21 с нокаут) и една загуба на професионалния ринг. Поражението бе през 2016 година от Джоузеф Паркър, който след това загуби от Джошуа.

Джошуа е притежател на титлите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) и ще ги защитава всички на 1 юни в Ню Йорк.

Първоначално на тази дата британецът трябваше да се бие с американеца Джарел Милър, който не получи лиценз от Щатската атлетическа комисия на Ню Йорк, след като на три пъти даде положителни допинг проби.