Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа вече е факт. Кобрата ще се боксира срещу британеца за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) през месец май в Истанбул. 

Двубоят ще бъде на клубния стадион на турския гранд Бешикташ - "Водафон Арена", като допълнително ще бъде обявена и официалната дата, съобщава bTV.

Така за трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург. Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Последният мач на Кубрат, който има 28 победи и само една загуба на професионалния ринг, бе срещу американеца Райдъл Букър на 10 ноември миналата година. Тогава българинът победи по точки в 10 рунда на галавечер във Фресно, Калифорния (САЩ).

Впоследствие Кобрата определи срещата като "най-важния мач" в своята кариера, защото тя отвори вратите към битка за световната титла в тежката категория на Международната боксова федерация (IBF). Пояс, който Джошуа ще защитава след взетия реванш срещу Анди Руис в края на 2019 г.

30-годишният британец има 24 мача на профи ринга и само една загуба. От 23-те му победи, 21 са с нокаут.