Промоционалната компания К-2 на братята Владимир и Виталий Кличко спечели правата на очаквания с интерес двубой на Владимир срещу Кубрат Пулев. Това стана ясно днес на проведения търг в Спрингфийлд (Ню Джърси). Очаква се Владимир Кличко да се боксира рещу Кобрата на 6 септември, но датата все още не е официално потвърдена.

Ясни са обаче параметрите по боя. Офертата на К-2 бе 7 250 131 долара, а единствената друга оферта бе на клуба на българина – Зауерланд 5 290 155. Двете страни се договориха Владимир Кличко да вземе 80 процента от цялата сума, т.е. 5 800 105 долара, а за Кубрат Пулев остават 20 процента – 1 450 026 долара.

“Мисял, че това ще бъде много добър мач. Имате непобеден човек, който спечели правото да се бори с Владимир”, каза шефът на К-2 Том Лофлер. “Пулев е считан за един от най-добрите, така че това ще бъде тест за Владимир, но ние продължаваме да смятаме, че Кличко е на друго ниво от всеки друг в тежката категория”, добави директорът.

Кличко ще направи 17-ата защита на титлите си по време на 8-годишното царуване на върха. Неговите 16 предишни защити са третият рекорд в историята след Лари Холмс (20 защити) и Джо Люис (25).