ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

С огромна трагедия завърши състезание по ММА в руската Амурска област, след като 16-годишно момче е получило сериозен ритник в главата и той се е оказал фатален за живота му.

Според информациите, голяма вина за случилото се носи съдията на мача, който е пренебрегнал задължителните правила за безопасност и е позволи на тийнейджъра да се би без задължителната предпазна каска на главата.

Правилата в руския ММА задължават всички състезатели, които нямат навършени 18 години, да носят протектор на главата. Реферът обаче не е спазил изискването и е допуснал двубоят да започне.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Загиналият младеж, чието име не се съобщава, се е състезавал за спортния клуб Родина по време на турнира Open MMA Cup.

Кадрите от турнира показват как съперникът със завъртане нанася ритник в главата на 16-годишния, който веднага пада на земята. Според някои информации, тийнейджърът е починал в линейката, която го е карала към болницата. Други твърдят, че смъртта е настъпила в лечебното заведение.

Руската федерация по ММА и властите обявиха, че е започнало разследване на случая, за да се разбере какви наистина са обстоятелствата около допускането на непълнолетен да се бие без предпазна каска на главата.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!