В третия ден на Мултиевропейското първенство България спечели два златни, три сребърни и два бронзови медала. В българския финал при юноши до 45 кг. Христо Богданов надви с техническо превъзходство срещу Кирил Механджийски. 

Александър Джорджев също спечели златен медал, след като в категория до 63 кг. съперникa му на финала се отказа. Сребърни медали спечелиха Кирил Механджийски, Любомир Богданов и Теодор Здравков, а бронзови отличия взеха Мартина Петрова и Николет Костова.  

Първият олимпийски шампион по таекуондо от Сидни през 2000 г. Майкъл Маручос и европейският за 2018 г. Калоян Бинев се видяха в залата по време на третия ден на Мултиевропейското първенство, което се провежда в София. Без да има предварителен сценарий двамата показаха интересни техники, като естествено по-опитният и вече приключил своята кариера Маручос се наслади на техниката на Калоян. 

Олимпийският шампион пожела на Бинев да се класира за игрите в Токио през следващата година, както и да се върне с медал, защото това, което вижда в него като качества, е изключително добре.  

До този момент България има спечелени общо 59 медала, а днес са най-интересните среща при мъже, жени и младежи до 21 години.