Още две българки се класираха за финалите на международния боксов турнир „Странджа“, който се провежда в зала „София“. Това са Габриела Димитрова (51) и Деница Елисеева (60). Те се присъединиха към Станимира Петрова, осигурила си участието в спора за златния медал в следобедния сеанс.

Габриела Димитрова постигна убедителна победа с 5:0 и превъзходство и в трите рунда над италианката Роберта Мостарда и ще срещне на финала утре Вирджиния Фукс (САЩ), която победи другата ни представителка в категорията Златислава Чуканова. Носителката на купа „Балкан“ Чуканова изигра добър мач, но американката бе по-агресивна, нанесе повече удари и в крайна сметка спечели с 5:0.

Европейската ни шампионка Деница Елисеева победи с 4:1 съдийски гласа Хелина Бруйевич от Беларус и утре ще има тежка задача срещу китайката Джунхуа Йун, олимпийска вицешампионка от Рио и бронзова от световното в Корея през 2014. За Деница това ще е трети финал на „Странджа“, след като през 2014 и 2011 г. печели титлата отново при 60-килограмовите.