Радослав Росенов спечели за трета поредна година златния медал от Купа „Странджа“.  Националът ни се поздрави с трудна, но заслужена победа във финала при 63.5-килограмовите в зала „София“.

Българинът, който е двукратен европейски шампион за мъже до 22 години, надделя над коравия представител на Узбекистан Адхамжон Мухидинов. 

Националът ни наложи волята си в тежка битка с 4:1 съдийски гласа. Росенов бе много убедителен в първия рунд, след което съперникът му успя да изравни играта. Двамата влязоха в тежки разменeнени удари, от които обаче Радо излезе победител и заслужи златния медал. 

Малко след това Светлана Каменова също вдигна зала "София" на крака. Европейската вицешампионка и трета в света българка ликува във финала на турнира по бокс за Купа "Странджа" в категория до 57 килограма. Водещата националка на България се поздрави с чист успех с 5:0 съдийски гласа над представителката на Таджикистан Мижгона Самадова. 

Каменова изигра много силен мач, в който доминираше на ринга над силната азиатка. Тя показа висока класа в хода на цялата среща, а в третия рунд беше изключително категорична по пътя си към чистата победа и златния медал.