Светлана Каменова последва примера на Станимира Петрова и се класира на финал на Купа „Странджа“. Европейската вицешампионка и трета в света българка ще боксира за златото на 75-ото юбилейно издание на най-стария международен турнир в Европа. Националката ни не остави никакъв шанс на представителката на Узбекистан Хуморабону Мамайонова в кат. до 57 кг. В неделя Каменова ще се изправи срещу Мижгона Самадова (Таджикистан) за златния медал.

Ясен Радев повали действащия двукратен европейски шампион и трикратен медалист от световни първенства Бибал Бенама и се класира за финала на категория до 54 кг. В спор за златния медал националът ни ще се изправи в неделя срещу Хужаназар Нортжиев (Узбекистан).

Носителят на Купа „Странджа“ за последните две години Радослав Росенов ще боксира утре за златния медал в категория до 63,5 килограма, след като . Националът ни успя да пречупи съпротивата на коравия иранец Али Хабибинеджад (Иран) след 4:1 съдийски гласа. В неделя Росенов ще преследва 12-та поредна победа на турнира. За целта той ще се изправи срещу Адхамжон Мухидинов (Узбекистан).

Уилиам Чолов се класира за финала при 75-килограмовите, след като постигна категорична победа с 5:0 съдийски гласа над представителя на Алжир Ахмед Газли. От титлата го дели представителят на Узбекистан Жавохир Уматалиев (Узбекистан). Мачът им ще се проведе утре.

Кристиян Николов осигури шести финал за България на турнира. В категория до 80 килограма националът ни продължава битката за златния медал, след като съперникът му Мохамед Хумри получи контузия ине успя да довърши срещата. В неделя на финал Николов ще срещне Туохетербиеке Танлатихан (Китай).

Йордан Морехон ще се бие за титлата при най-тежките (+92 кг), след като надигра с лекота Васил Ткачук от Украйна. Той записа успех с 5:0 съдийски гласа и утре ще се изправи за златния медал срещу Жахонгир Зокиров (Узбекистан).

Аслъхан Мехмедова се поздрави с бронзово отличие от Купа „Странджа“. Националката ни отстъпи в оспорвана среща с 1:4 съдийски гласа на силната представителка на Украйна Тетяна Довгал кат. до 60 кг.

В категория до 50 килограма Златислава Чуканова спечели бронзов медал, след като отстъпи на полуфиналите с 0:5 гласа на индийката Зарин Нихат, която е действаща двукратна световна шампионка.