Община Благоевград не успя да намери помещение, в което спортен клуб по канадска борба Спартак да развива своята дейност. През месец юни председателят на клуба Георги Гайдарджиев пусна молба до общинското ръководство за зала, в която да тренират състезателите на Спартак, пише "Струма". Клубът е регистриран в началото на месец юни тази година и до сега упражнява тренировъчна дейност при домашни условия.

Световният и европейски шампион и рекордьор на Гинес реши сам да основе клуб, като напусна Армспорт, отбор за който се състезаваше от началото на своята кариера. В дейността на новия клуб Спартак е записано, че ще насочва и координира дейността по издигане равнището на спортното майсторство в областта на канадската борба и ще създава условия на елитните спортисти. Последното обаче няма как да се случи без зала и ли помещение за тренировки. С тренировъчна зала разполага другият клуб Армспорт, за която основен принос има Любен Парашкански. Бившият председател на клуба извърши основен ремонт на едно от помещенията в зала "Скаптопара" и направи цялостно оборудване с уреди за тренировка. Там обаче няма как да се помещават два клуба, което налага на спартаковци да търсят друг вариант.

Наскоро общината предложи на Гайдарджиев помещения в приземния етаж на Спортен комплекс "Пирин" или бившият стол за хранене. Рекордьорът прие предложението, но по–късно стана ясно, че там ремонт няма да има. Второто предложение, което също претърпя крах бе помещение в Младежки дом "Благоевград". И така четирикратният победител в анкетата Спортист №1 на Благоевград остана на улицата. След няколко седмици предстои награждаване на 10–те най-добри спортисти за 2013 година на Благоевград, като Георги отново е сред фаворитите за първото място, но как общинското ръководство ще погледне спортиста в очите не е ясно.