В Самоков официално беше открито 21-ото Балканско първенство по таекуондо. В него участие взимат близо 1000 състезатели от 12 страни. За първи път след 10 години на подобно състезание играят представители на Турция и Гърция.

Още в първия ден на балканското първенство, което се провежда и утре, България спечели отборното класиране в две от дисциплините. При техническо чупене, изпреварихме с огромна разлика сърбите, а в дисциплината "пумсе" българите отново заеха първото място, пред Сърбия и Румъния. Днес и утре ще се проведе надпреварата в спаринга, в отделните възрастови групи деца, кадети, младежи и девойки, мъже и жени.

21-ото балканско първенство бе открито от кмета на Самоков Владимир Георгиев, който остана възхитен от интересните битки, които се провеждат в "Арена Самоков". Това е последното голямо състезание в България, преди сериите Гран при, които ще се проведат 18-20 октомври в София. Там участие взимат най-добрите 32-ма състезатели във всички олимпийски категории при мъжете и жените. През тези дни София ще бъде в центъра на целия световен таекуондо елит.