Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа! Дългочаканото боксово зрелище изглежда все по-близо, след като българинът победи Хюи Фюри и вече е основен претендент за титлата на IBF, което е притежание на британеца.

Двамата вече имаха една насрочена среща - в края на 2017 г., но дни преди да се качат на ринга, Пулев се отказа заради контузия.

След вчерашната зрелищна победа в 12 рунда пред българска публика, Кобрата има пълното право да крои планове как да детронира настоящия шампион на Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) Джошуа.

Кога обаче двамата ще се изправят един срещу друг?

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След победата на българина над Фюри в София, президентът на IBF - Линдзи Тъкър, разясни правилата за защита на титлите, пише bTV.

Тъй като Джошуа е шампион на няколко организации, защитата на техните титли се извършва на ротационен принцип. Следващият двубой на Джошуа трябва да е за защита на титлата на WBO, а основен претендент е Дилиън Уайт. 

След това идва ред Пулев.

Самият Джошуа пък вече поиска друг мач - срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. Ако британецът успее да го победи, ще държи 5 титли в ръцете си. 

Уайлдър обаче трябва първо да защитава своя пояс срещу бивш шампион - Тайсън Фюри. 

Промоутърът на Кубрат Ивайло Гоцев заяви, че българинът няма да си губи времето в чакане и ще планира нов мач, най-вероятно в САЩ.