Олимпийският шампион в категория до 75 кг Джеймс Дийгъл се оплака, че златният му медал от Пекин 2008 е бил откраднат от дома на родителите му по време на финала на Евро 2020.

„Домът на родителите ми беше обран, докато нашите английски момчета играеха на финала на европейското първенство. Откраднати са всичките ми отличия. Най-цени от тях са за мен са олимпийското ми злато и орденът ми на Британската империя. Може ли някой да помогне, като предостави някаква информация“, написа 35-годишният боксьор в „Инстаграм“.

Той публикува в социалната мрежа и видео, на което се вижда началото на обира. Маскират крадец покрива охранителната камера пред дома на родителите на Дийгъл.

Освен олимпийското злато от Пекин, Джеймс Дийгъл има два сребърни медала от европейски първенства (2007 и 2008 г.), както и бронз от Игрите на британската общност през 2006 г.

След олимпийските игри в китайската столица британецът се отдава на професионална боксова кариера, където има 25 победи (15 с нокаут), три загуби и едно равенство.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Degale (@jamesdegale1)