Българският боксьор Кубрат Пулев може да излезе на ринга срещу Антъни Джошуа до края на годината. За такава възможност разкри промоутърът на британеца Еди Хърн. На 1 юни Джошуа излиза срещу Анди Руис в Ню Йорк, а следващият му мач може да бъде през ноември.

Британецът е носител на световните титли във версии IBF, WBA и WBO, а българинът е официален претендент за шампионския пояс на IBF. Олександър Усик пък е в същата роля, но за титлата на WBO.

"Антъни Джошуа няма много опции за мачове след битката с Руис. Единият вариант е да направим мач с Кубрат Пулев, който е задължителен претендент от IBF, а другият е Олександър Усик. Това ще е вероятно през ноември", коментира Хърн.

"Теоретично, можем да направим и мач с Дилиан Уайт. Но това ще бъде след битката със задължителния претендент за една от тези версии,", добави промоутърът.

Както е известно, Кубрат Пулев пропусна една възможност за мач с Джошуа. Двамата трябваше да се бият в края на 2017 година, но тогава Кобрата беше спрян от контузия и отмени двубоя си с британския боксьор.