Росимар Палърс поиска прошка от боса на UFC Дана Уайт и пожела да се върне в организацията. Боецът бе отстранен, след като след като държа прекалено дълго кракът на своя опонент Майк Пиърс в ключ, което беше голям риск за здравето на боеца. Пиърс се предаде, но се наложи съдията със сила да принуди Палърс да пусне опонента си.

"Целта ми винаги е била тази - да спечеля възможно най-чисто. Двубоите за мен са моя живот.

Относно двубоя, той се защитаваше от ключа много добре първия път, така че трябваше да бъда по-прецизен във втората си атака и да стигна до позицията по друг начин. Тогава той се хвана за клетката, за да не падне и реферът дойде, за да му направи забележка.

Когато свали ръката му от мрежата, това беше и най-удобния момент за да направя ключа. След като свали ръката му, Пиърс падна, а реферът ни заобиколи. За това му трябваха 2 секунди. Докато ни заобиколи от едната страна, Пиърс потупа от другата, но реферът не можа да го види.

Но това го видях, след като гледах видеото. По време на срещата единственото нещо, което видях беше когато реферът идваше да прекрати срещата.

Дана Уайт, ако смяташ, че поведението ми не е било добро в Октагона, моля те като човек с голямо сърце, да ми простиш. Съжалявам. Не съм имал лоши намерения”, каза Палърс във видеоклип – извинение.