Легендарният американски промоутър Боб Аръм, който в последно време организира мачовете на Кубрат Пулев, е категоричен, че Кобрата не е доволен от предложените му условия за мач с Антъни Джошуа и въобще няма договореност за провеждането на сблъсъка на стадиона на Тотнъм в Лондон. По-рано мениджърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че мачът почти сигурно ще е на 20 юни на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

"Всеки, който говори за мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, избързва сериозно. Джошуа трябва да се бие с Пулев и имаме много голям проблем с мястото, на което Хърн иска да се проведе мачът. Освен това Британския борд не съдейства особено в преговорите. Пулев е готов да се стигне до търг за правата за организиране на мача, защото не иска да се бие във Великобритания", обяви Боб Аръм пред телевизия "WBN".

Това би било много сериозен удар по Еди Хърн, който обеща на Антъни Джошуа, че ще организира следващия му двубой на Острова. Освен това той се изправя с един от най-опитните промоутъри на боксови събития и именно Боб Аръм ще е човекът, който ще наддава от името на Пулев за предстоящия двубой.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Просто няма да се бием в Обединеното кралство. Там двамата боксьори няма да са равнопоставени", отсече Аръм.

Това се доказва и от факта, че освен домакинско предимство Еди Хърн е поискал и британски съдия за Джошуа - Пулев.

Ако Боб Аръм и Ивайло Гоцев спечелят наддаването по време на търга, то най-вероятно мачът ще е в САЩ, където Джошуа допусна първата си загуба в професионалния бокс. IBF вече обяви, че търгът ще е на 3 март, след като двете страни имаха повече от месец, за да изгладят различията помежду си.

За двубоя между двамата се говори откакто Антъни Джошуа спечели реванша с Анди Руис. На няколко пъти двете страни бяха близо до договорка, но Пулев предпочита да не се бие на Острова, въпреки че при последното си изявление категорично отсече, че ще спечели и в Обединеното кралство.

"Няма значение къде ще се боксираме. Където и да е, аз ще победя!", обяви наскоро Кубрат.

Междувременно пък Аръм заяви, че очаква Кобрата да нокаутира Ей Джей, когато двамата се качат на ринга. Въпросът е дали наистина ще се качат и къде. Всичко ще се реши на 3 март...