Грандиозно шоу в професионалния бокс е на път да разтърси Пловдив в началото на лятото, съобщи специално за "Марица" промоутърът Ивайло Гоцев. В много напреднала фаза е организирането на мач за световната купа в тежката категория между Мануел Чар и Тревър Брайън. Двубоят ще бъде част от боксовата гала, в която Тервел Пулев ще защитава европейската си титла. Агент на Тервел е именно Гоцев, който се e заел и с организацията на галата в родния си град.

"Преговаряме с агенцията на Дон Кинг и сме постигнали голям напредък. Предстои обаче още доста работа", съобщи Гоцев.

Той допълни, че една от възможностите е галата да е в зала "Колодрума", но се оглеждат и други места в Пловдив.

Германският боксьор от сирийски произход Мануел Чар е действащ световен шампион в тежка категория версия WBA, а евентуалният му противник Тревър Брайън е със статут на временен шампион. 

Чар трябва да защити титлата си, която му бе отнета, заради употреба на допинг през 2018 г. През януари съдът върна трофея на сириеца с немски паспорт, който през 2015 година едва оживя, след като бе прострелян в ресторант, докато вечерял с рапъра Кей 1. Агент на Чар е именно легендарният Дон Кинг.

Датата на боксовата гала зависи най-вече от възстановяването на Тервел Пулев. Той претърпя операция в пловдивска клиника, след като счупи ръката си при победата над Мич Уйлямс в в Коста Меса, Калифорния. По всяка вероятност галата ще се състои в последната седмица на юни или първата на юли.