Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 година Петър Лесов коментира победата на Кубрат Пулев срещу Богдан Дину в неделя сутринта в Калифорния. “Получи се хубав мач за зрителите, драматичен, а в по-новия бокс това е много важно. Важно е да има зрителски интерес и да се пълнят залите. До четвъртия-петия рунд Кубрат като че ли не беше достатъчно концентриран. Не игра по своя начин. Може би тактиката му е била такава – може би е знаел, че румънецът не е достатъчно подготвен и след 4-тия рунд полека-лека ще се измори”, каза бившият национален селекционер и дългогодишен треньор на Кубрат Пулев пред сайта "Букмейкър Рейтинги".

Лесов говори и за драматичния четвърти рунд, в който Дину отвори сериозна аркада на Пулев: “Според мен Кубрат беше подценил съперника си. Понесе доста удари, каквито до сега почти никога не е получавал. Със сигурност румънецът не е от нивото на Кубрат, но е мъжко момче, сбори се. Доколкото разбрах той си работи съвсем друго, нещо към специалните части на Румъния. Кога намира време да тренира, кога – не… За мен не може да се подготвиш сериозно за големи мачове при това положение. Не може да работиш и да тренираш.”

Ето какво каза Петър Лесов и относно бъдещето на Пулев в САЩ, след като напусна Германия: “Честно да ви кажа, поне към този момент все още не мога да дам категоричен отговор дали е за добре. Защото мина само един мач. Нека направи още няколко двубоя, за да видим дали ще има израстване в играта му. Тогава мога да коментирам. В Америка боксът е доста по-различен (спира за момент). Не говоря само като поведение на ринга, там шоуто е друго, парите са други, всичко е, сами се сещате… Там е зрелище. Но Кубрат е много опитен боксьор и мисля, че ще се настрои бързо и ще спечели още фенове.”

А ето и най-интересната тема, която вълнува всички, възможен ли е мач на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа: “Много трудно ще се получи, макар че не е невъзможно. Много добре знаете, още докато Кубрат беше в Германия, че всичко е въпрос на мениджъри и преговори. Всичко е въпрос на разделение на пари, рекламни и телевизионни права и още и още. Всеки говори – Джошуа, Джошуа, изреждат Фюри, Уайлдър, мисля си обаче, че Александър Усик съвсем скоро ще се намеси в тази категория, не го забравяйте… Помнете, че съм ви го казал (смее се).

Кубрат има шансове да бъде равностоен до някакъв момент, може да направи добър мач. Шансовете му са 60/40 в полза на Джошуа, защо да не кажа и 50/50. Знаете ли, когато двама боксьори излязат и се бият за световна титла, всичко е възможно. Нека обаче първо се стигне до такъв двубой, тогава ще го мислим".